16/9/08

UN DEBAT CIENTÍFICAMENT ESTÈRIL

Que el comitè de bioètica s’hagi manifestat favorable a una llei de terminis per a la interrupció de l’embaràs no sorprèn, però que ningú no s’esveri; només és una opinió. L’avortament és una qüestió de gran sensibilitat social i, com sempre en aquests casos, la decisió estarà en funció de factors tant peregrins com les enquestes electorals, l’opinió publicada, la sociologia de tertúlia o les mobilitzacions de la conferència episcopal; tot molt científic.
Per tant no cal donar-hi gaires voltes perquè segons vegi el govern que li va la intenció de vot farà o no. Jo dic que en aquesta legislatura, amb crisi o sense, i amb cortines de fum per dissimular-la o no, serà molt difícil que de l’actual llei que regula l’avortament se’n toqui ni un pel.
Ara bé, hi ha una recomanació que fa el Consell que trobo que s’hauria d’abordar urgentment. És tracta del dret a avortar en centres públics. Que vol dir que la sanitat pública no garanteixi l’acompliment d’un llei perquè la majoria dels seus treballadors es neguen a acatar-la per prescripció moral? Es respecta el dret del treballador, d’acord, però i el de l’usuari, on queda?

Dit a El Món a RAC 1 el 17.09.08